Cestování

Mykonos

ostrov, kde jsou nádherné pláže a spoustu bílo modrých domečků…

Mykonos je řecký ostrov s souostroví Kyklád v Egejském moři. Tento ostrov leží kousek od ostrova Tinos, Paros, Naxos a Syros. Na Mykonu žije podstatně více obyvatel než na sousedním Tinosu. Žije na něm zhruba kolem 10 000 obyvatel.

Mykonos je mnohem více turističtější, než Tinos který jsme taky navštívili.

Strávili jsme tam 7 dnů.

 

KDY NAVŠTÍVIT MYKONOS?

Nejteplejší měsíce na tomto ostrově jsou od června do října. My jsme na Mykonu byli v červenci.

Pokud bych znovu měla někdy letět na tenhle ostrov, určitě bych zvolila termín mimo letní sezónu. Ubytování na ostrově bylo opravdu drahé, takže jsme vybírali mezi těma nejlevnějšíma.

PŘÍLET NA MYKONOS

Jak jsme přiletěli na Mykonos jsem dopodrobna rozepisovala ve článku o ostrově Tinos, protože na Tinosu jsme strávili první půlku naší dovolené. Z jednoho ostrova na druhý jsme přejeli trajektem. Lístky jsme koupili přes Lets Ferry a 1 cesta stála 8 euro na osobu.

Trajektem jsme přijeli něco kolem poledne a pán, od kterého jsme si půjčovali auto nás čekal hned v přístavu, takže hned potom jsme se jeli ubytovat. 🙂

Ubytování jsme byli v malém domečku dál od pláže, ale měli jsme auto a na pláž jsme to měli zhruba 10 minut autem.

 

První výlet, který jsme podnikli byl na tenhle nádherný Armenský maják. Naprosto úchvatné místo, kde s námi byli asi jenom 3 další lidi, takže ideální na to si vychutnat atmosféru tohoto místa.

Fokos Beach je jedna z pláži, kterou jsme navštívili. Místo písku má drobné kamínky a ve vodě bylo taky dost kamenů. Pláž byla celkově hezká, ale bylo na ní celkem dost lidí. U téhle pláže je i nějaká vyhlášená restaurace, ale v té jsme nakonec nebyli. Tahle pláž je na severu ostrova.

Jeden večer, jsme nechtěli jet do hlavního města Mykonos, protože se tam hodně špatně parkovalo, všude jsou placené parkoviště, ale i ty jsou kolikrát plné a hlavně tam večer bylo tolik lidí, že se nám tam vůbec nechtělo.

Proto jsme zkusili město Ornos a jeho pláž, navštívili jsme pekařství a prošli se z jedné pláže na druhou, ale jinak je tam jenom pár restaurací a obchůdky žádné.

Další pláž, kterou jsme navštívili byla Paralia Agrari, ale dost tam foukal vítr a koupaní bylo lepší na jiných plážích, takže jsme tam moc dlouho nebyli a šli jsme dále.

Chtěli jsme se po útesu projít až na pláž Elia, která by měla být pláží i pro homosexuály, z dálky vypadala moc hezky, ale bylo tam tak narváno, že jsme tam ani nedošli.

Nejhorší pláž nebo spíše okolí pláže byla právě mezi Agrari a Eliou, je tam nudistická malá plážička, nemám nic proti nudistům, ale tam a v okolí téhle pláže byly veřejné orgie gayů, na které se stála fronta. Takže jsme raději vyrazili na poklidnější pláže.

Chtěli jsme opravdu klid, protože na Tinosu jsme byli mnohdy na plážích úplně sami, tak jsme hledali místo, kde nebude tolik lidí. Našli jsme na Google Maps pláž Pano Tigani, na které jsme byli úplně sami, ale nečekejte nějakou krásnou pláž s bílým pískem. Na hlavní pláži bylo spoustu řas, ale zase je to krásné místo, třeba na piknik. My jsme si tam nakonec našli na koupání tohle místo mezi útesy.

Nejkrásnější pláž, kterou nám doporučila naše paní domácí byla Kalo Livadi, nádherná pláž se světlým pískem a úžasně modrým mořem. Tuhle pláž určitě doporučuju.

Tip na skvělou restauraci, kde dělají výborné snídaně a burgry je El Burro. Přidám sem i jídelní lístek, ať máte představu o cenách. Restaurace je prý vyhlášená, protože tam bylo opravdu pořád plno.

Poslední dny na tomto ostrově jsme navštívili větrné mlýny, které jsou kousek od hlavního města. Těhle pět mlýnů je dominantou ostrova a můžete je vidět často na fotkách.

Dále jsme pokračovali do malých Benátek, které jsou opravdu roztomilé a za mě je to nejhezčí část města. Jsou to v podstatě domečky hned u moře, je super si tam sednou a vychutnávat atmosféru a nebo si dát drink v restauraci.

Mykonos město má spoustu krásných, malých a fotogenických uliček, nejkrásnější záběry máme ve videu na YouTube. Odkaz dám pod článek. 🙂 

Na tomhle místě, přidám vám screen polohy do obrázku doporučuju zajet na západy slunce, naprosto úchvatné výhledy.

Mykonos je krásný ostrov, ale už poměrně dost turistický. Dlouho jsem nebyla na tak turistickém místě, určitě ho mnohem více povýšilo to, že jsme týden předtím strávili na krásném ostrově Tinos. Myslím si, že určitě stojí za návštěvu oba ostrovy, jak klidnější Tinos tak více rušný Mykonos.

CO JSME NAVŠTÍVILI V BODECH?

  • Mykonos město
  • Armenský maják
  • Fokos Beach
  • Ornos
  • Paralia Agrari
  • Pano Tigani
  • Kalo Livadi
  • Malé Benátky

Na Mykonos jsme letěli z Vídně se společností Wizz Air, když zrovna byla akce na letenky za 600 Kč.

PARKOVÁNÍ VÍDEŇ

Ve Vídni jsme měli zaplacené parkoviště na Parktiger, dají se různě na internetu najít slevové kódy. My jsme nakonec na parkoviště nedojeli, takže nám bohužel propadlo.
Na 14 dnů jsme tam měli parkování za 65 euro.
Tohle parkoviště je pár zastávek vlakem od letiště, ale není vůbec težké se zorientovat a cena lístku stojí kolem 2 euro.

TRAJEKT NA TINOS

Jak jsem psala už nahoře ve článku, tak trajekt jsme měli přes stránku Lets Ferry a byl to Ekaterini P. Cena jednoho lístku byla 8 euro.

UBYTOVÁNÍ?

 Love Nest – Cena 6405 Kč za osobu na týden. 

Domeček byl malý, milý a útulný. Více se mi líbilo ubytování na Tinosu, ale bylo to jedno z nejlevnějších ubytování na Mykonu v době, kdy jsme tam byli. 🙂 

PŮJČENÍ AUTA

Auto jsme měli půjčené v Rizos bikes Mykonos kontakt nám dala paní domácí. Cena za týden byla 300 euro.

Pokud se Vám moje články líbí, nezapomeňte mě sledovat i na sociálních sítích, kde pravidelně přidávám tipy na levné letenky, místa které navštívit a další cestovatelské zajímavosti.

Instagramhttps://www.instagram.com/mia.malis/?hl=cs

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC-kMMfpyiqIlnPbbqODhJcg

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *